Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Филе от бяла маслена риба, печено в хартия

Филе от бяла маслена риба, печено в хартия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Филе от бяла маслена риба, печено в хартия
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
13/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Не го мислете изобщо, а директно отивайте към магазина за рибка, тази рецепта не бива да чака и ден повече"

Необходими Продукти

  • маслена риба - 2 бр. филета, около 350 г всяко
  • фенел - 1 бр. корен
  • чесън - 2 стръка пресен
  • зехтин - 6 с.л.
  • бял пипер - 3 щипки
  • сок от лимон - 4 с.л. прясно изцеден
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако все още не сте опитвали маслена риба, приканвам ви да го сторите.

Тя е от класа на бялата риба, месото ѝ е невероятно крехко, вкусно и се топи като масло. Друго качество, което е достойно за внимание, е това, че има изключително малко кости, с което е подходяща за деца.

За полезните съставки на маслената риба също можем да говорим много, но ще е достатъчно да споменем, че съдържа ценни минерали и витамини от групата В.

С тази рецепта ви предлагам лесен начин за приготвяне на маслена риба - завита в хартия за печене и сготвена на фурна.

Избрала съм фенел и пресен чесън, за да допълнят и направят вкуса и още по-неустоим.

Измиваме и почистваме зеленчуците и си ги режем на ивици или както ни харесва.

Върху два листа хартия за печене слагаме по две лъжици хубав зехтин и разнасяме на пласт, колкото е големината на рибните филета. Поставяме ги и покриваме със фенела и пресния чесън.

Поръсваме с още малко зехтин, белия пипер, сол и лимонов сок.

Запечатваме рибата като в пликче и слагаме в тавичка във фурната, загрята на 200 градуса.

Печем рибата 20 минути и маслената риба е готова.

Ако филетата са много дебели, може да се оставят още 2-3 минути в хартията без да се отиват, така ще продължат да се готвят, но като цяло всяка бяла риба изисква малко термична обработка.

Затова и е добре поне фенелът да ви е нарязан фино, за да не остане хрупкав, а да омекне и той.

Сервираме разкошното филе от бяла маслена риба, печено в хартия топло, с гарнитура от свежа салата, печени картофки или друго по избор.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: