Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маслена Риба на Фурна

Маслена Риба на Фурна

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Маслена Риба на Фурна
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Мариновата, печете и хапвате - нищо сложно няма в приготвянето на маслена риба на фурна"

Необходими Продукти

  • рибно филе - 4 бр. от маслена риба
  • горчица - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимони - 3 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • бял пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • маруля - на вкус (за украса)
  • масло - 20 г
  • зехтин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се размразяват, ако са замразени, и след това се подсушават с домакинска хартия. Ако са пресни, само се отнема водата, която отпускат отново с домакинска хартия.

Прави се марината от меда, горчицата. Кората на 1 от лимоните се настъргва на ренде, а сокът му се изцежда, след което и двете съставки се прибавят към маринатата. Така тя трябва да престои за около 15-20 минути, за да се смесят вкусовете.

Рибата се взима и в нея се втрива първо белият, а след това и черният пипер. После се приготвят 4 парчета фолио, в които ще се пече рибата.

Филетата се накисват в маринатата и се оставят да престоят за около 30 минути до един час.

След като са постояли в маринатата, рибите се изваждат и се слагат във формичките фолио. Преди да се завият, всяка се маже с малко разтопено масло.

Фолиото се затваря и рибите се пекат за 5 минути в силно сгорещена фурна.

Маслената риба е крехка и не се нуждае от продължителна термична обработка.

След 5 минути филетата се освобождават от фолиото и се напръскват с малко зехтин. Връщат се във фурната за още 4-5 минути, през които филето трябва да хване хрупкава коричка.

Рибата се гарнира с листа маруля, лимон и по желание горчица.

Маслената Риба на Фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: