Начин на приготвяне
Обелете картофите и нарежете като за пържени картофки, сложете в съд с вода и оставете настрана.
Нарежете чушката на лентички, лука на шайби, а бялото месо - на кубчета. Запържете месото, като предварително сте го посолили със сол и пипер.
Извадете месото и в тигана сложете лука, посолете със сол и пипер.
Когато лукът омекне, добавете чушката. Пържете 5 минути.
В горещото олио сложете картофките, пържете ги 15-тина минути. Сложете картофките и ги оставете.
Намажете тортила питката със заквасена сметана и лют сос, сложете листо зелена салата отгоре, след това месо, лук, чушка, боб и картофките.
Сложете тортилите върху алуминиево фолио и навийте буритото.
Хапнете с удоволствие това мексиканско бурито с пилешко месо и картофки.