Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Мексиканско бурито с ориз и авокадо

Мексиканско бурито с ориз и авокадо

Мексиканско бурито с ориз и авокадо
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Днес сме в настроение за едно мексиканско бурито"

Необходими Продукти

  • питки за бурито - 2 бр
  • ориз - 1 ч.ч.
  • авокадо - 1 бр. /меко/
  • домати - 1 бр. консерва
  • червен боб - 1 бр. консерва
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • лайм - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 10 мл
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. стар
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и моркова. Лука наситнете, а моркова настържете.

В малка касерола задушете в малко олио. Добавете ориза, запържете леко и добавете три чаши вода. Овкусете със сол и черен пипер.

Гответе до готовност.

Обелете авокадото, махнете костилката, издълбайте го с лъжица в чиния и след това го намачкайте с вилица.

Овкусете го с малко сол и сока от половината лайм.

Извадете доматите от консерва в купа и ги овкусете със сол, малко олио и добавете половината наситнен зелен лук.

В чиния поставете бурито питка, поставете 1 супена лъжица ориз, разстелете хубаво. Отгоре поставете авокадото, след това от доматената салца. Завършете с червения боб.

Отгоре поръсете с наситнен магданоз и останалия зелен лук.

Другата част от лайма изтискайте върху плънката и прегънете питката от двете страни, за да се получи руло.

Отстрани може да поръсите още магданоз и зелен лук.

Така процедирайте и с другото бурито.

Да ви е сладко с тези мексиканско бурито с ориз и авокадо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: