Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Бурито Чимичанга с пилешко месо

Бурито Чимичанга с пилешко месо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бурито Чимичанга с пилешко месо
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Не сте опитвали бурито досега - бързо да поправите този пропуск"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр. пушено
  • лук - 1/2 глава
  • чушки - 2 бр. червени, сладки
  • тортили - 2 бр. големи
  • червен боб - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - 1/4 ч.л.
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чушките. Нарежете лука на дребно, а чушките - на тънки лентички.

Обезкостете пилешкото бутче и нарежете месото на малки парченца.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука за около 3 мин и добавете чушките. Пържете около 10 мин, докато омекнат чушките.

Добавете подправките и хубаво разбъркайте.

Добавете боба и пилешките късчета. Гответе още около 5 мин. Загрейте едната от тортилите на сух тиган, поръсете с настърган кашкавал и сложете от плънката.

Сгънете навътре двете срещуположни страни на тортилата и навийте на руло.

Запечете буритото на грил тиган до златисто.

Буритото Чимичанга с пилешко месо е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: