Начин на приготвяне
За блата: С миксер разбийте жълтъците, захарта и ваниловата захар. Отделно разбийте белтъците, прибавете ги към жълтъците, постепенно добавяйте брашно, смесено с бакпулвера.
Прибавете течния шоколад и бавно разбъркайте на ръка докато получите еднородна смес. Сипете сместа в тавичка с хартия за печене и печете в добре загрята на 180 градуса фурна 30 минути.
Готовия блат покрийте с чиста кърпа и оставете да се охлади. Когато изстине го разрежете хоризонтално по средата, така ще получите два блата.
За пълнежа: С миксер разбийте сладкарската сметана на сняг, добавете Нутелата и разбъркайте.
Финална стъпка: Сложете първия блат в чиния, намажете с крема, сложете втория блат и намажете целия сладкиш отвън с крема.
Оставете в хладилник да стегне.
Нарежете на парчета шоколадовия сладкиш и го сервирайте.
Фантастичен вкус. Опитайте, да ви е сладко!
Сладкишът с Нутела и сметана е готово.