Начин на приготвяне
Какаото /кафето/ и кафявата захар се разтварят в прясното мляко.
Част от бишкотите савоярди се нарязват на две равни части, потапят се в млякото и се подреждат изправени около стената на ринга, като частта със захарта е от външната страна на формата/бишкотите от едната страна са със захар/.
Подрежда се един ред бишкоти за основа, покрива се с крем, отново бишкоти и крем.
Кремът се приготвя, като, първо, се разбива сладкарската сметана, добавя се течният шоколад и накрая - заквасената сметана.
Готовата торта с бишкоти се оставя да стегне за 2 часа в хладилник.
След което бърза шоколадова торта с бишкоти се украсява с тъмен шоколад, разтопен на водна баня, с 2 с.л олио, поръсва се със смлени бадеми.
Вижте още каква е разликата между бишкоти савоярди и кантучини, както и как да си направим домашни бишкоти Савоярди.
Коментари