Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бърза шоколадова торта с бишкоти

Бърза шоколадова торта с бишкоти

КрисиКриси
Чирак
73793300
Бърза шоколадова торта с бишкоти
Снимка: Криси
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
14
"Ех... търсим си всеки месец повод, за да приготвяме тази уникална бърза шоколадова торта с бишкоти."

Необходими Продукти

  • бишкоти савоярди - 300 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • нескафе - 1 с.л с връх или подсладено какао
  • кафява захар - 1 с.л. с връх
  • За крема
  • сладкарска сметана - 200 г подсладена
  • заквасена сметана - 200 г
  • течен шоколад - 400 г
  • За украса
  • тъмен шоколад - 80 г
  • олио - 1 с.л.
  • бадеми - млени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Какаото /кафето/ и кафявата захар се разтварят в прясното мляко.

Част от бишкотите савоярди се нарязват на две равни части, потапят се в млякото и се подреждат изправени около стената на ринга, като частта със захарта е от външната страна на формата/бишкотите от едната страна са със захар/.

Подрежда се един ред бишкоти за основа, покрива се с крем, отново бишкоти и крем.

Кремът се приготвя, като, първо, се разбива сладкарската сметана, добавя се течният шоколад и накрая - заквасената сметана.

Готовата торта с бишкоти се оставя да стегне за 2 часа в хладилник.

След което бърза шоколадова торта с бишкоти се украсява с тъмен шоколад, разтопен на водна баня, с 2 с.л олио, поръсва се със смлени бадеми.

Вижте още каква е разликата между бишкоти савоярди и кантучини, както и как да си направим домашни бишкоти Савоярди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Криси
Криси
Тава с диаметър 24 см.
14.05.2025 23:46
Потребител#345524
Потребител#345524
Формата с какъв диаметър е за тези продукти?
13.05.2025 19:59