Неустоимо патешко магре

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Неустоимо патешко магре
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
27 мин.
Общо
47 мин.
Порции
2
"Неустоимо патешко магре - вече може да научите как да си го приготвяте у дома"

Необходими Продукти

  • портокали - 1 бр. голям
  • патешко магре - 2 бр.
  • розмарин - 2 клонки
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сос
  • мед - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 150 мл
  • царевично нишесте - 1 с.л. натурално
  • джинджифил - 15 г пресен
  • соев сос - 20 мл
  • портокалов сок - 200 мл пресен
  • оцет - 1 с.л. балсамов
  • мирин - 50 мл /може и друго вино/
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно джинджифила и чесъна. Смесете ги с водата с нишестето, сока от портокал, оцета, соевия сос, виното. Варете около 10 минути до сгъстяване.

С остър нож направете разрези на патешкото магре. Овкусете месото с черен пипер и розмарин. Посолете отстрана на кожата.

Запечатайте патешкото месо на силен котлон откъм кожата. Няма нужда да намазнявате. Обърнете от другата страна - ще ви отнеме общо пет минути.

Фурната затоплете на 200 градуса. Пригответе си тава с хартия за печене или фолио. Сипете на дъното малко от заделената патешка мас.

Отгоре наредете филийки портокал, после сипете соса за месото. Наредете магретата, розмарин, още малко мас и покрийте с алуминиево фолио.

Изпечете неустоимото патешко магре около 20 мин. Поднесете го с останалия сос. Изчакайте известно време и после нарежете на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: