Начин на приготвяне
Нарежете на дребно джинджифила и чесъна. Смесете ги с водата с нишестето, сока от портокал, оцета, соевия сос, виното. Варете около 10 минути до сгъстяване.
С остър нож направете разрези на патешкото магре. Овкусете месото с черен пипер и розмарин. Посолете отстрана на кожата.
Запечатайте патешкото месо на силен котлон откъм кожата. Няма нужда да намазнявате. Обърнете от другата страна - ще ви отнеме общо пет минути.
Фурната затоплете на 200 градуса. Пригответе си тава с хартия за печене или фолио. Сипете на дъното малко от заделената патешка мас.
Отгоре наредете филийки портокал, после сипете соса за месото. Наредете магретата, розмарин, още малко мас и покрийте с алуминиево фолио.
Изпечете неустоимото патешко магре около 20 мин. Поднесете го с останалия сос. Изчакайте известно време и после нарежете на порции.