Начин на приготвяне
Патешкото месо почистете от възможни жилички и излишни мазнини по повърхността. Оставете на стайна температура 1 час, след което попийте влагата и ако има отделена кръв - с кухненска хартия. За тази рецепта няма да правим ромбоидни прорези по кожата, а ще използваме друга технология.
Загрейте тиган с дебело дъно на умерен огън, почти слаб и поставете магрето с кожата надолу, като предварително я посолите леко. Печете така 10 минути, зависейки от дебелината на подкожната мазнина. Трябва лека полека тя да се стопи и остане тънка. Изгребвайте излишната отделена мазнина в тигана и си я запазете за готвене на друго ястие, тъй като е невероятно вкусна.
След като мазният слой изтънее увеличете огъня почти до максимум, отстранете и останалата отделена патешка мас и щом кожичката се запече добре и стане на вид хрупкава, обърнете от другата страна.
За розова вътрешност на месото печете 2 минути, за средно изпечено - 3-4 минути, а за добре препеченко -5 минути.
Извадете и завийте магрето с алуминиево фолио за 7-8 минути, след което нарежете на филийки и ако желаете, запечатайте всяко едно парченце за секунди от всяка страна на силен огън.
На дъното на чиния сложете тънък пласт сладко по избор, отгоре подредете филийките патешко магре и посолете.
Добър апетит!