Начин на приготвяне
Когато искате да приготвите изискано патешко магре, но нямате време за сложни сосове към него, ето една идея как да го поднесете така, че ястието ви да бъде идеално завършено и овкусено по най-бързият и лесен начин.
Оставете патешките гърди на стайна температура за 20-30 минути. Посолете ги от страната на кожата и нарежете самата кожа на ромбчета, без да стигате до месото.
Когато патешкото се е отпуснало, сложете го в тиган без мазнина откъм страната на кожата.
Включете котлона на умерен огън и оставете да се стопи мазнината, отстранявайки част от нея в случай, че е много. Кожичката трябва да стане златиста и хрупкава.
Обърнете гърдите и печете и от другата страна до желаната от вас степен на готовност. Ако искате да имате крехко месо, не прекалявайте с готвенето на патешкото, то трябва да е розово отвътре.
В случай че гърдите са по-дебели печете на умерен огън, за да проникне навътре топлината. Ако са по- малки, тогава увеличете огъня и само запечатайте до златисто.
Прехвърлете патешките магрета в подходящи порционни чинии, поръсете със люспеста сол Малдон, покрийте с по лъжичка и половина от сладкото и накрая поръсете със малинова балсамова редукция за лека кисела нотка. Това е идеалната комбинация за патешко магре с боровинки - сладко, кисело, солено.
Добър апетит!
Коментари
Дай акъл ;)