Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Кускус с пикантен топинг и бекон

Кускус с пикантен топинг и бекон

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кускус с пикантен топинг и бекон
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Пикантен кускус с бекон - как да устоим?"

Необходими Продукти

  • кускус - 1 чаша
  • вода
  • масло - 10 г за кускуса
  • масло - 30 г за соса
  • мляко - 1 чаша
  • брашно - 1 с.л.
  • паста хариса - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава, по - малък
  • бекон - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете водата да заври. Когато заври, сложете кускуса в купа заедно с маслото и залейте с водата.

Оставете да престои 10 минути.

През това време сложете маслото в тиган, след това на котлона, докато се разтопи, след това добавете брашното, разбъркайте и бавно добавете млякото, докато сместа стане гъста.

Накрая добавете пастата хариса и разбъркайте още 5 минути.

Обелете лука, нарежете го на кръгчета, нарежете бекона на парчета и в същото време го запържете на котлона.

Поставете дресинга върху кускуса, а лука и бекона върху дресинга.

Кускусът с пикантен топинг и бекон е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: