Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Глазури»Студен ягодов топинг

Студен ягодов топинг

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Студен ягодов топинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Разкошен ягодов топинг за вашите десерти, сладкиши и домашен сладолед!"

Необходими Продукти

  • ягоди - 2 ч.ч. нарязани
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • захар - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете нарязаните ягоди и захарта в малка тенджерка. Сипете около 1/3 ч.ч. вода, загрейте и варете, докато сместа се редуцира, като от време на време разбърквате.

Смесете нишестето с 2 с.л. вода и разбъркайте до получаването на гладка смес.

Сипете я при ягодите, разбъркайте и продължете да варите още 4-5 минути. Махнете от котлона и добавете ванилията.

Охладете топинга и ако искате можете да го пасирате, за да стане гладък или го оставете така. Сервирайте с палачинки, мелба или сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: