Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пикантен пай с бекон и ябълки

Пикантен пай с бекон и ябълки

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Пикантен пай с бекон и ябълки1 / 2
02/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 5 бр.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • ябълки - 700 г
  • бекон - 100 г
  • лук - 4 глави
  • кашкавал - 250 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • канела - ¼ ч.л.
  • индийско орехче - ¼ ч.л.
  • червен пипер - ¼ ч.л. лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта, нарязаното на тънки парченца масло, едно яйце, виното и половината индийско орехче се замесва тесто. Оставя се за 30 минути в хладилника.

Беконът се реже на ленти, лукът – на шайби. Ябълките се обелват, почистват се от семките и се режат на кръгли филийки. Беконът се запържва, докато не започне да се топи, добавя се лукът и се пържи до прозрачно.

Добавят се ябълките и се пържат още 5 минути. Оставят се да се охладят. Тестото се разточва и се слага във форма с високи стени. От тестото се оформят стенички. Върху тестото се слага половината настърган кашкавал, отгоре се разпределя плънката от ябълки и лук.

Поръсва се с останалото индийско орехче, лютия червен пипер, солта, канелата и черния пипер. Плънката се полива със смес от останалите яйца и сметаната. Отгоре се поръсва с останалия кашкавал и се пече 40 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: