Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Поширани круши»Круши с канела в червено вино

Круши с канела в червено вино

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Круши с канела в червено вино4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Десерт, който сгрява душата - идеален за студените зимни дниарматни поширани круши във вино!"

Необходими Продукти

  • круши - 6 бр.
  • червено вино - 750 мл
  • канела - 1 пръчка
  • карамфил - 1/2 ч.л.
  • анасон - 2 звездички
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите, като оставите дръжките.

Отрежете малко от дъното на крушите, за да стоят изправени.

В средна тенджера сипете виното, канелата, карамфила, анасона и захарта.

Сложете крушите в тенджерата. Сложете на котлона, докато не започне да кипи, след което намалете огъня и оставете да си ври 30-35 минути, като на всеки 5 минути обръщате крушите, за да станат еднакви на цвят, равномерно.

Варете, докато пошираните круши не се сготвят, но да не станат прекалено меки.

Охладете на стайна температура крушите с канела в червено вино. Сложете под капак и в хладилника за поне 2 часа.

Полейте всяка круша с няколко лъжици от сиропа и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: