Начин на приготвяне
Омекналото краве масло се разбива с двата вида захар на пухкава и бяла смес.
Едно по едно се прибавят яйцата и настърганата кора на един портокал. Брашното се пресява в купа, в която се прибавят какаото, содата, бакпулвера и солта.
Разбъркват се и се размесват добре. Към маслено-яйчената смес се прибавят на порции сухите съставки и виното, като се редуват.
При добавяне на виното сместа изглежда като пресечена. Форма за кекс се намазва с масло и поръсва с какао.
Кексовото тесто се изсипва във форма и се пече в предварително загрята на 180 градуса. Готовността на десерта се проверява с клечка, като тя трябва да излезе суха.
След като е готов, кексът се оставя във формата за около петнайсет минути леко да се охлади, едва тогава се изважда от нея. По желание може да се залее с шоколадова глазура или друго.
Кексът с червено вино е готов.