Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Салата за Червено Вино

Салата за Червено Вино

Салата за Червено Вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Няма нужда да ни благодарите за рецептата, бутилка вино е по-красноречива от хиляди думи"

Необходими Продукти

  • айсберг - 1/2
  • авокадо - 1 бр.
  • козе сирене - 1/2 руло
  • царевица - 1 малка консерва
  • ядки за салата - 1 - 2 с.л. микс
  • За дресинга
  • лайм - 1 бр.
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • малинова редукция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете в голяма купа Айсберга. Отстрани изсипете царевицата. Обелете и нарежете авокадото. Сложете го до царевицата.

В тиган запечатайте сиренето от двете страни, без мазнина. Извадете, сложете и него в салатата.

В сух тиган изпечете ядките.

Изцедете сока от лайма и разтворете меда в него.

Сложете зехтина, солта и разбъркайте. Залейте салатата с дресинга. Поръсете с ядките.

Ръснете на зиг-заг с крем оцета върху мезето.

Салатата за Червено Вино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: