Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Домашна баница с гъби

Домашна баница с гъби

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451442k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашна баница с гъби
Снимка: Ilinka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
165 мин.
Порции
8
"Насладете се на тази вкусна домашна баница с гъби"

Необходими Продукти

  • вода - 350 мл хладка
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - 700 г
  • масло - 40 г
  • пълнеж
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 800 г
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете брашното в съд, след това добавете солта и водата. Разбърквайте през цялото време.

Когато сте добавили цялата вода, започнете да месите тестото на ръка. Разделете тестото за баницата на 3 равни топки.

Увийте топките в прозрачно фолио и ги оставете да престоят една нощ в хладилника.

Извадете ги от хладилника, разстелете върху набрашнена повърхност и ги намажете с олио. Разтегнете го, за да бъде с размерите на по-голяма чиния.

Поръсете с брашно работната си повърхност. Поставете тестото върху нея и започнете да разточвате тестото. Разточете тестото от средата до върховете.

Откъснете блатовете и намажете тестото с масло. Тестото трябва да се разтегне, за да бъде прозрачно.

Нека подготвим пълнежа за баничките. Смесете праза с гъбите в олио, добавете сол и черен пипер.

Разпределете плънката върху кората, след което навийте. Нарежете баницата с праз на пурички и ги подредете една до друга.

Печете домашната баница с гъби на 200 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: