Начин на приготвяне
В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята, добавя се захарта и малко брашно, разбърква се на кашичка и оставяме да шупне. Сипва се активираната мая в средата на брашното, добавяме останалото прясно мляко, сол, яйца и замесваме средно меко тесто.
Разделя се на 5 равни части и покриваме в кърпа да втаса за 30 минути. В купа се натрошава сирене, добавяме разбити яйца, олио и щипка сол. Разбърква се добре.
Всяка топка се разточва на средно тънка кора и се ръси с част от плънката. Завива се и поставяме рулата в намазнена тава като охлюв. Така се оформя и останалото тесто, докато се напълни тавата.
Разбиват се яйцата с киселото мляко и олиото, заливаме баницата равномерно. Печем в загрята фурна 170 градуса за 40-45 минути до златисто.
Изважда се и намазваме с масло за разкош.
Вкусотия!
Коментари