Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Домашна баница със сирене

Домашна баница със сирене

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Домашна баница със сирене
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 5
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Вкусна домашна баница за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • мая - 1/3 кубче прясна
  • захар - 1 кафена лъжичка
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • оцет - 1 супена лъжица
  • вода - 400 мл
  • брашно - 1 кг
  • За плънката
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 400 г
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • Още
  • брашно - 1 ч.ч. за поръсване на корите при точене
  • олио - 1 чаена чаша за поръсване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти за тестото се замесва меко тесто. Разделя се на 10 равни части, всяка се оформя на топче.

Всяко топче се разточва на тънка кора, като по време на точенето се поръсва с брашно.

Корите се оставят да си починат за кратко, като през това време се приготвя плънката.

Намачканото сирене се смесва с разбитите яйца и киселото мляко със загасената сода бикарбонат в него.

Всяка кора се поръсва с олио и се слагат 3-4 лъжици от плънката. Навиват се на руло и се подреждат в намаслена с олио тава.

Оформената баница се поръсва с олио и се пече на 190 градуса за 30-35 минути.

Изпечената вита баница се пръска със студена вода и се покрива с кърпа.

Домашната баница със сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може би липсва да обясните как се прави тестото за баницата
24.03.2023 20:06