Печена тиква с мед и орехи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k339k
Печена тиква с мед и орехи1 / 7
21/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Класически десерт, който има своите заклети почитатели"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на големи парчета. Парчета се поставят в подходяща тава и се заливат с прясното мляко и 1 ч.ч. вода.

Десертът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато течността се изпари наполовина.

Тавата се изважда от фурната и върху всяко парче печена тиква се поставя по малко мед и орехи. Поръсва се с канела и стафиди и се връща обратно във фурната. Пече се, докато се запекат добре ореховите ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: