Начин на приготвяне
Тиквата се почиства от кората и се нарязва на кубчета. Слага се в съд с вода и се вари, докато омекне. Отцежда се добре и се намачква с вилица на пюре, добавя се меда и отново се разбърква.
В друг съд се смесва вода и прясно мляко с щипка сол. Поставя се на котлона на умерен огън, сипваме ориза и варим до готовност, като се разбърква периодично.
В края се добавя захарта и се разбърква оризът, оставя се настрани.
В чаша се поставя прозрачно фолио, върху него на дъното сипваме от оризовата смес, като се притиска с чаена лъжичка, върху него - пласт тиква, отново сварен ориз и така догоре, като последният слой да е ориз, защото ще е основата.
Охлажда се в хладилник и се обръща върху десертна чиния, фолиото се сваля и поръсваме с щипка канела.
Вкусно и ефектно!