Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от моркови

Мармалад от моркови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Мармалад от моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
"Мармалад от моркови, който с нетърпение и удоволствие ще опитате веднага, щом стане готов"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 кг.
  • захар - 1 1/2 кг.
  • лимони - 4 бр.
  • лимонова кора
  • портокали - 3 бр.
  • портокалова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате морковите и ги нарязвате на тънки, дълги около 3 см. лентички.

В плитка тенджера от емайл или неръждаема стомана поставяте един слой лентички от морковите.

Поръсвате със захар, лимонов сок, лимонена кора, портокалов сок и портокалова кора.

По този начин нареждате оставащите продукти като накрая трябва най - отгоре да е захарта.

Доливате вода, така че съвсем леко да покрие продуктите и слагате похлупака.

Вари се при температура 160 - 180 градуса за около 4 часа.

Когато точката на желиране е достигната, изсипвате мармалада в предварително затоплени бурканчета и веднага затваряте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: