Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържена риба»Попарен чесън с риба

Попарен чесън с риба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Попарен чесън с риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Сериозно, става дума как да приготвите маринован чесън, рибата е само за гарнитура"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 връзка
  • риба - мерлуза 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 1 к. ч.
  • оцет - 3 с.л.
  • вода - 2 к. ч.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и измива, нарязва се на порционни парчета, посолява се, овалва се в брашното и се изпържва в сгорещеното растително масло.

От оцета, водата, солта и захарта се приготвя марината, в която, след като заври, се пуска предварително почистеният, измит и нарязан на парчета от 2 - 3 см. чесън.

След повторно завиране на маринатата съдът се отстранява от огъня и се оставя на студено.

Напълно изстиналият чесън се отцежда, поставя се в подходящ съд и се смесва с дребно нарязания копър и изпържената риба.

Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: