Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с чери домати и моцарела

Спагети с чери домати и моцарела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Спагети с чери домати и моцарела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Определяме днес задължително да се хапва вкусна паста с чери домати и моцарела. Виното също е задължително"

Необходими Продукти

  • спагети - 250 г
  • зехтин - 7 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моцарела - 150 г биволска
  • чери домати - 15 бр.
  • песто - 2 с.л. или на вкус, босилеково
  • сол - на вкус
  • бял пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

През летния сезон избягвам по-тежките сосове за паста и ви споделям тези леки и бързи спагети с моцарела и чери домати.

Да, чесънът може мъничко да утежни вкуса, но след като се сготви и омекне, той става по-ненатрапчив и добавя несравним аромат.

Спагетите се слагат да се сварят ал денте във вода с лъжица зехтин и две щипки сол.

Скилидките чесън се режат на тънки кръгчета и се запържват на слаб/умерен огън в останалия зехтин. Преди да са добили загар, се слагат разполовените чери домати (или цели, ако са много малки).

Поръсва се малко сол и се готвят до леко омекване.

Готовите спагети се прехвърлят в тигана с чери доматите и чесъна, а по желание се добавя бял пипер и малко риган.

Ароматната паста се обръща с няколко резки подхвърляния на тигана, за да се разбърка добре и поеме вкусовете.

Разпределя се на порции и се сервира с накъсана отгоре моцарела и лъжица босилеково песто.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: