Начин на приготвяне
През летния сезон избягвам по-тежките сосове за паста и ви споделям тези леки и бързи спагети с моцарела и чери домати.
Да, чесънът може мъничко да утежни вкуса, но след като се сготви и омекне, той става по-ненатрапчив и добавя несравним аромат.
Спагетите се слагат да се сварят ал денте във вода с лъжица зехтин и две щипки сол.
Скилидките чесън се режат на тънки кръгчета и се запържват на слаб/умерен огън в останалия зехтин. Преди да са добили загар, се слагат разполовените чери домати (или цели, ако са много малки).
Поръсва се малко сол и се готвят до леко омекване.
Готовите спагети се прехвърлят в тигана с чери доматите и чесъна, а по желание се добавя бял пипер и малко риган.
Ароматната паста се обръща с няколко резки подхвърляния на тигана, за да се разбърка добре и поеме вкусовете.
Разпределя се на порции и се сервира с накъсана отгоре моцарела и лъжица босилеково песто.
Добър апетит!