Начин на приготвяне
Привет на всички вас, прекрасни кулинари!
Предложение от мен за едни вкусни спагети с кюфтенца, чери домати с босилек, малко левурда и за свежест и лека пикантност, рукола и цвят от кейл, много вкусен.
Спагети:
Сваряват се спагетите по указанията на пакета, като аз лично ги варя две-три минути по-малко, изключвам котлона и оставям така да се доварят.
Измивам, понякога не го правя, но слепват повече, след което ги заливам със соса за спагети.
Соса:
Него приготвям, като в добре загрят зехтин слагам почистени, измити и подсушени чери домати. Бъркат се често, накрая подправям със сол, черен пипер, чесън на прах, босилек. И това е.
Кюфтенцата:
А кюфтенцата приготвям от свинска кайма, но може да ползвате всякаква. Те са само от кайма и черен пипер. Правят се мънички и се готвят в тиган бързичко на средна степен на котлона от всички страни.
Сервирах ги върху лист левурда заедно със спагетите и соса.
Свежата добавка от цвят на кейл и рукола всеки ще си овкуси по желание. Обичайно ползвам за дресинг зехтин, сол, на върха на лъжицата мед и лимонов сок.
Спагети с кюфтенца и чери домати - истински празник за сетивата!