Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с чери домати, моцарела и каперси (Рasta alla checca)

Паста с чери домати, моцарела и каперси (Рasta alla checca)

Паста с чери домати, моцарела и каперси (Рasta alla checca)
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
3
"Съвсем обикновени съставки - уникален вкус!"

Необходими Продукти

  • паста - 400 г
  • чери домати - 300 г
  • бейби моцарела - 200 г
  • каперси - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • риган - пресен
  • босилек - пресен
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода. Хубаво е да е от по-едър вид, а не дребна.

Докато се вари пастата, чери доматчетата се измиват и срязват на две. Поставят се в купа.

Към тях се прибавя отцедените топчета моцарела и каперси.

Пресните подправки се нарязват на дребно и също се слагат в купата. Всички продукти се разбъркват, подправят се със сол и прясно смлян черен пипер и две супени лъжици качествен зехтин. Отново се разбъркват, за да се овкусят добре.

Готовата сварена и отцедена паста се разпределя в чинии, а отгоре се гарнира с овкусените чери домати и бейби моцарела.

Пастата с чери домати, моцарела и каперси (Рasta alla checca) е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: