Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Бързи панирани калмари

Бързи панирани калмари

Бързи панирани калмари
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Ако все още не сте намерили време за лятна почивка на морето, поне се насладете на тези панирани калмари с една студена биричка"

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г
  • олио - за пържене
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • бяло брашно - 100 г
  • царевично брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете калмарите, нарежете ги на шайби, не по-дебели от 1 см.

В купа разбийте яйцата с вилица. Смесете двата вида брашно със сол. Топите първо шайбите в брашното, после в яйцата и отново в брашно.

Загрейте олио в тиган, пържете на умерен огън от двете страни до златисто. Извадете панираните калмари върху салфетка да попие мазнината.

Поръсете бързите панирани калмари с лимонов сок и сервирайте с чаша студена бира.

Лятно и вкусно бирено мезе, добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: