Начин на приготвяне
Накъсайте листата на кейла, предварително измити и отцедени.
Отстранете твърдите жилички и зелейте с 6 с.л. зехтин, оцета и сол.
Разбъркайте добре и масажирайте леко зелените листенца за около минута, така ще омекнат.
Смесете кейла с едро накъсани парчета от пушена скумрия, почистена от костиците.
Подходяща би била и друга ароматна риба като филенца от сардина, маринована и пушена, както и сьомга.
Обелете доматите и нарежете на шайби. Подредете ги в голямо плато или две индивидуални салатени полски чинии.
Поръсете кръгчетата домат със зехтин и люспестата сол и върху тях сложете зелената салата от кейл.
Поднесете със добре изстудено бяло вино или водка салата с кейл и домати.
Добър апетит!