Начин на приготвяне
Измийте листата от кейл, почистете от жилите и нарежете. Поръсете с малко сол и зехтин и масажирайте с пръсти, докато кейлът стане крехък и по-мек.
Почистете и накълцайте моркова и червената чушка на дребни кубчета.
Сложете в купа хумуса, водата, соевия сос, зехтина и лимоновия сок. Разбийте до получаване на гладък сос, който ще послужи за дресинг. Ако хумусът е много гъст, може да сложите по-малко или да разредите дресинга с още лимонов сок, вода и зехтин.
Смесете кейла със моркова, чушката, стафидите, бадемите, тиквеното семе и дресинга. Разбъркайте много добре.
Разпределете в две купички за салата и поръсете със сусам, още бадеми, стафиди и тиквено семе.
Хубавото на тази салата с кейл, освен че е много вкусна и полезна, е че тя може да се сервира и известно време след като е приготвена.
Това се дължи на факта, че кейлът не е като другите листни зеленчуци и не се смачква, след като се овкуси.
Дори ще му дойде добре да постои малко, за да стане още по-крехък в тази веган салата с кейл.