Начин на приготвяне
Сварете картофите в леко подсолена вода за около 30 минути и ги оставете да изстинат, като извадите от водата.
Почистете листата от кейл, отстранявайки твърдите жилички и измийте добре.
Накъсайте на парченца и сложете в купа с щипка-две сол, 4 лъжици олио и 2-3 лъжици оцет.
Масажирайте с пръсти зелените листа, докато омекнат.
Обелете и нарежете при кейла картофите на едри парченца и лука на дребно.
Доовкусете с още сол, олио и оцет, тъй като картофите поемат доста и носят и на мазничко и на кисело, но все пак зависи от вкуса на всеки.
Добавете маслините - едри и месести- каламата, натрошете и сиренето към апетитната картофен салата.
Разбъркайте и поднесете картофената салата с кейл с любимо питие.
Добър апетит!