Начин на приготвяне
За блата:
С миксер разбийте белтъците, прибавете захарта, разбийте на сняг. Прибавете смлените бисквити и внимателно разбъркайте.
Налейте сместа в подмазана и набрашнена тавичка със среден размер. Печете в добре загрята фурна на 200 °C 20 минути.
Готовия блат извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете да изстине.
За крема:
С миксер разбийте жълтъците, захарта и ваниловата захар, сложете ги на водна баня, прибавете шоколада за готвене, бъркайте, докато не се разтопи и докато сместа не се сгъсти.
Свалете от котлона, прибавете маргарина, разбийте добре с миксера, докато всичко не се смеси добре.
Така горещия яйчен крем намажете върху охладения блат и оставете да изстине. Поръсете със смлени бисквити сладките барчета.
Нарежете на правоъгълници и сервирайте бисквитените барчета.
Да ви е сладко!