Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Пармезанови тиквички- чипс

Пармезанови тиквички- чипс

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пармезанови тиквички- чипс
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Вместо чипсове с консерванти поднесете на гостите уникални хрупкави пармезанови тиквички - чипс"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 300 г
  • галета - 40 г
  • пармезан - 80 г на прах
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичката и без да я белите я нарежете на фини шайби. Накиснете я в прясното мляко за 10 минути.

В купичка смесете галетата, пармезана и чесновия прах. Не е нужно да добавяте сол.

Отцедете кръгчетата от тиквички и оваляйте всяко в сухата смес в купичката.

Подреждайте върху хартия за печене, без да застъпвате една за друга шайбите и изпечете на два пъти в загрята на 200 градуса фурна, докато почервенеят - за около 10 -12 минути чипсът трябва да е готов.

Оставете чипса от тиквички да изстине и поднесете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: