Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват и нарязват на половинки. Прехвърлят се в тенджера и се заливат със студена вода. Към тях се добавят дафиновите листа, бахара, черния пипер, щипка сол и тенджерата се слага на умерен котлон.
Щом водата заври, периодично се отпенва. Щом пилешките бутчета се сварят, се изваждат, за да се охладят и обезкостят, като кожата се изхвърля, тъй като е по-мазна.
Бульонът се прецежда и се връща на котлона да заври. Добавят се в бульона ситно нарязаните чесън, лук, морков, нарязаните на филийки печурки, изчистеното от семето и накълцано на ситно люто чушле.
След като зеленчуците заврат, към тях се добавя обезкостеното пилешко месо и бистрата пилешка супа се оставя а поври на слаб котлон още десетина минути.
Преди сервиране се подправя с черен пипер и малко сол на вкус, поднася се с лимон и поръсена със ситно скълцан магданоз.
Добър апетит с тази вкусна бистра диетична пилешка супа!