Бистра пилешка супа

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Бистра пилешка супа
Снимка: Галя Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Има ли вкусна пилешка супа, бройте ни за обяд - ние не пропускаме да хапнем 1-2 порции от нея"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • фиде - 2 шепи
  • универсална подправка - (сол, шарен пипер, риган,
  • чубрица)
  • магданоз
  • За застройката
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват и се обезкостяват. В тиган слагаме олиото да се затопли, и добавяме нарязаните зеленчуци да се позапържат за няколко минути.

Докато зеленчуците се запържват, накъсваме месото от пилешките бутчета. Прибавяме го към зеленчуците и разбъркваме.

Продуктите от тигана ги изсипваме обратно в тенджерата, в която сме варили месото. Прибавяме фидето и черния пипер.

Варим до готовност на фидето. Отделяме жълтъците от белтъците на две яйца. Слагаме ги в малка купичка.

Добавете към тях 2 с.л. кисело мляко и хубаво разбъркваме.

Слагаме по малко от бульона на пилешката супа в сместа за застройката и бъркаме.

И внимаваме застройката да не се пресече. Изсипете застройката в готовата пилешка супа и бъркаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: