Начин на приготвяне
Бутчетата се почистват и измиват много добре.
Слагат се в тенджера със студена вода.
Варят се 40 мин, като периодично се отпенват.
След като се сваряват, се изваждат от тенджерата и се оставят да изстинат.
Обезкостяват се и месото се нарязва на средни парчета.
Водата от варенето се прецежда и в прецедения бульон се изсипва нарязаното месо.
Оставя се да заври, след което се прибавя изчистеният, измит и нарязан на дребно лук.
Вари се 20 мин, след което се прибавя измитият и нарязан на ситно магданоз.
Прибавя се оризовото фиде, сол и зехтин, разбърква се и котлонът се изключва, като бистрата пилешка супа се захлупва с капак и се оставя върху котлона.
Бистра пилешка супа за деца с оризово фиде се сервира със сок от лайм.