Начин на приготвяне
Ако използвате нахут от консерва или буркан, не е необходима предварителна обработка.
Ако сте решили само да си го сварите би било добре да го накиснете от вечерта в студена вода.
След което го сварете до пълната му готовност. Изцедете го и оставете на страни.
Лукът се измива и нарязва на ситно. Лимонът също се измива старателно и се нарязва на кубчета.
В салатна чиния слагаме по 4-5 супени лъжици сварен нахут.
Отгоре поръсваме с нарязания на ситно пресен лък и лимоновите кубчета.
Поливане със зехтин на вкус и осоляване.
На върха поставяме и няколко лъжици риба тон. Сервираме салатата с риба, без да разбъркваме.
Срединоморска салата с риба тон и нахут е идеална за обяд, и за вечеря.