Начин на приготвяне
Използвайте сух нахут. Ако имате такъв от консерва, трябва да го отцедите много добре.
Сварете яйцата, обелете и ги нарежете на ситни парченца (1 жълтък отделете).
Смесете в купа яйцата с нахута. Наситнете лука, добавете го в купата. Оставете няколко маслинки за украса, другите нарежете на половини.
Добавете и рибата тон (от нея също отделете малко). Нарежете на ситно 3 чери домати, другите - на половинки.
Пригответе дресинга за салатата, като смесите солта със зехтина, оцета и жълтъка. Залейте с него продуктите и разбъркайте.
В голяма чиния за салата сипете в средата нахута. Доматите наредете в края. Жълтъка намачкайте с вилица и поръсете върху рибната салата.
Наредете маслините и сложете малко от отделената риба тон.
Салатата с риба тон и нахут е готова. Подходяща е за бърза вечеря.