Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Салата с риба тон и нахут

Салата с риба тон и нахут

Салата с риба тон и нахут
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
01/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Насладете се на всяка хапка от тази салата с риба тон и нахут"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • нахут - 400 грама сварен
  • маслини - 1 консерва маслин с аншоа
  • риба тон - 2 малки консерви
  • зехтин - 9 лъжици
  • лук - 1 малка глава
  • чери домати - 8 - 10
  • оцет - 3 лъжици
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте сух нахут. Ако имате такъв от консерва, трябва да го отцедите много добре.

Сварете яйцата, обелете и ги нарежете на ситни парченца (1 жълтък отделете).

Смесете в купа яйцата с нахута. Наситнете лука, добавете го в купата. Оставете няколко маслинки за украса, другите нарежете на половини.

Добавете и рибата тон (от нея също отделете малко). Нарежете на ситно 3 чери домати, другите - на половинки.

Пригответе дресинга за салатата, като смесите солта със зехтина, оцета и жълтъка. Залейте с него продуктите и разбъркайте.

В голяма чиния за салата сипете в средата нахута. Доматите наредете в края. Жълтъка намачкайте с вилица и поръсете върху рибната салата.

Наредете маслините и сложете малко от отделената риба тон.

Салатата с риба тон и нахут е готова. Подходяща е за бърза вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: