Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата с нахут, риба тон и маслини

Салата с нахут, риба тон и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Салата с нахут, риба тон и маслини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Здравословна салата от нахут, риба тон и маслини, която може да хапнете за обяд или вечеря, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г от консерва
  • риба тон - 120 г от консерва
  • каперси - 1 с.л.
  • маслини - 100 г
  • червен лук
  • сол
  • зехтин
  • лимон
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прецедете нахута в гевгир и го изплакнете със студена вода. Изсипете го е подходяща купа.

Към него добавете прецедената от олиото риба тон, нарязаните на половинки маслини, нарязан червен лук, 1 с.л. мариновани каперси.

Ако ползвате осолени каперси, първо ги накиснете за час в студена вода.

Подправете салатата с 3 с.л. зехтин, сока и настърганата кора на един биолимон. Объркайте добре продуктите.

За предпочитане е да направите салатата два-три часа, преди да се консумира.

Поднесете салатата с нахут, риба тон и маслини с резенчета лимон.

Тази салата с риба тон е подходяща за лек обяд или скромна вечеря!

Да ви е сладко!

Забележка: Салатата с нахут може да се направи и с мариновани филета от скумрия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Правила съм салата с тази комбинация, продуктите се съчетават и се получава вкусно.
10.07.2023 19:51
Elena Mateva
Elena Mateva
Много вкусно се получи. Благодаря!
04.09.2019 10:40
1
Покажи всички подкоментари