Начин на приготвяне
Прецедете нахута в гевгир и го изплакнете със студена вода. Изсипете го е подходяща купа.
Към него добавете прецедената от олиото риба тон, нарязаните на половинки маслини, нарязан червен лук, 1 с.л. мариновани каперси.
Ако ползвате осолени каперси, първо ги накиснете за час в студена вода.
Подправете салатата с 3 с.л. зехтин, сока и настърганата кора на един биолимон. Объркайте добре продуктите.
За предпочитане е да направите салатата два-три часа, преди да се консумира.
Поднесете салатата с нахут, риба тон и маслини с резенчета лимон.
Тази салата с риба тон е подходяща за лек обяд или скромна вечеря!
Да ви е сладко!
Забележка: Салатата с нахут може да се направи и с мариновани филета от скумрия!
Коментари