Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени Зеленчуци»Запечени броколи със сицилиански сос

Запечени броколи със сицилиански сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Запечени броколи със сицилиански сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Броколите винаги са една чудесна идея за вкусна и здравословна гарнитура"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • риган - 1 с.л. сушен или 1 стрък пресен
  • босилек - 10 г пресен
  • зехтин - 45 г
  • чесън - 3 скилидки, около 7 г
  • магданоз - 5 г по желание
  • лимон - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • мента - 5 г свежи листа
  • пекорино - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Одрежете стъблото на броколите и ги разделете на розички.

Измийте ги добре и ги сварете за около 7-8 минути.

Смелете в блендер или счукайте в дървено хаванче всички подправки, скилидките чесън, лимоновата кора, лимоновия сок, солта и зехтина.

Прехвърлете броколите в намазнена тавичка и ги намажете обилно със сицилианския сос.

Поръсете броколите на фурна с пекорино и ги сложете да се печат за около 15 минути на 200 °C.

Готовите печени зеленчуци залейте с останалия сос.

Запечените броколи със сицилиански сос са много вкусни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: