Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Броколи с Бешамелов сос

Броколи с Бешамелов сос

Броколи с Бешамелов сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не е трудно да го приготвите, трудно е не го изядете цялото на един път"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 кг
  • зехтин - 2 с.л
  • за бешамелa
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накъсайте броколито на розички, сипете малко зехтин и оставете да се свари. Пробвайте с вилица, за да не го преварите.

В друга тенджера или дълбок тиган сложете маслото и след като се стопи, прибавете брашното разбъркайте и на тънка струйка сипвайте от млякото, като бъркате непрекъснато, намалете котлона и бъркайте, за да получите хубав гладък Бешамел без бучки.

Овкусете със солта и черния пипер, прибавете броколито във соса и оставете да кипне, след което изключете котлона.

Броколите с Бешамелов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: