Начин на приготвяне
В тази страхотна салата съм преплела стилът на октопода по галисийски със традиционния български вкус на картофената салата. Повярвайте ми, получава се нещо невероятно вкусно!
Ако си вземете октопод от консерва, дори е още по- обре, защото някак при отлежаването му е станал още по-ароматен, а и може да използвате мазнината от консервата за допълнително овкусяване на салатата с октопод. Просто разкош!
Свареният морски дар нарежете на парченца или колелца.
Картофите направете на средни по големина кубчета, а червения лук на тънки ивици/полумесеци.
В купа смесете и овкусете първо картофите и лука със зехтин, сол и бял винен оцет.
Добавете маслините и нарязаните пипалца на октопода.
Разбъркайте и прехвърлете в салатиера.
Поръсете с червения пипер и поднесете картофената салата с октопод и маслини.
Добър апетит!