Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата с октопод и маслини

Картофена салата с октопод и маслини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Картофена салата с октопод и маслини
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Със сигурност това е един нов прочит на картофената салата, който ще се хареса на всички"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. среден размер, сварени
  • октопод - 100 - 120 г от консерва или домашно сварен (по - тънки пипала)
  • червен лук - 1/2 глава
  • маслини - 15 бр. каламата
  • червен пипер - 1 ч.л. равна, може и лют
  • зехтин - 100 мл или на вкус
  • оцет - 7 с.л. или на вкус, бял винен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази страхотна салата съм преплела стилът на октопода по галисийски със традиционния български вкус на картофената салата. Повярвайте ми, получава се нещо невероятно вкусно!

Ако си вземете октопод от консерва, дори е още по- обре, защото някак при отлежаването му е станал още по-ароматен, а и може да използвате мазнината от консервата за допълнително овкусяване на салатата с октопод. Просто разкош!

Свареният морски дар нарежете на парченца или колелца.

Картофите направете на средни по големина кубчета, а червения лук на тънки ивици/полумесеци.

В купа смесете и овкусете първо картофите и лука със зехтин, сол и бял винен оцет.

Добавете маслините и нарязаните пипалца на октопода.

Разбъркайте и прехвърлете в салатиера.

Поръсете с червения пипер и поднесете картофената салата с октопод и маслини.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: