Начин на приготвяне
В голяма тенджера налейте 2 л вода. Сложете цялата глава лук, моркова, стрък целина, зърна бахар, дафиновите листа. Когато водата заври, потопете само пипалата на октопода, като го държите за тялото.
Повторете още 2 пъти. Така пипалата ще се накъдрят и ще стоят красиво в салатата. Сложете октопода във водата и сварете за около 35-40 мин.
Преди да го извадите, боцнете с вилица, за да се уверите, че е готов. Охладеният октопод нарежете на малки парченца.
Обелете и сварете картофите. Нарежете ги на малки парчета. Добавете октопода, овкусете с щипка черен пипер, ситно нарязан магданоз, ситно нарязана глава червен лук. Подправете с балсамов оцет и сок от лимон. Хомогенизирайте добре всички продукти.
Изсипете картофената салата в подходяща чиния, украсете с накъдрените пипалца от октопода и сервирайте.