Начин на приготвяне
Поширайте двете яйца във вода с малко сол и оцет. Извадете и оставете да изстинат.
Обелете и нарежете краставицата на тънки кръгчета, а червения лук - на тънки полумесеци.
Овкусете със сол, оцета и зехтин.
Маринованата херинга нарежете на парченца, за предпочитане по-едри, а червената чушка накълцайте на малки кубчета.
В две индивидуални чинии или едно общо плато сложете овкусените краставица и лук и подредете отгоре рибата.
В центъра поставете поширано яйце, което поръсете с много малко сол и фино смлян черен пипер.
Поръсете апетитната сельодка със малките кубчета сладка пиперка и още зехтин.
Поднесете рибната салата с водка, ракия или бяло вино.
Добър апетит с тази салата със сельодка, краставица и поширано яйце!