Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата със сельодка, краставица и поширано яйце

Салата със сельодка, краставица и поширано яйце

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата със сельодка, краставица и поширано яйце
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Поднесете апетитната рибна салата с водка, ракия или бяло вино"

Необходими Продукти

  • сельодка - 150 г маринована херинга
  • краставици - 1 бр.
  • червен лук - 1 средна глава
  • червени чушки - 1/2 бр. сладка пиперка
  • яйца - 2 бр. голям размер
  • магданоз - 3 стръка
  • черен пипер - 2 щипки
  • оцет - 6 с.л. или на вкус, ябълков
  • зехтин - 8 с.л. или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поширайте двете яйца във вода с малко сол и оцет. Извадете и оставете да изстинат.

Обелете и нарежете краставицата на тънки кръгчета, а червения лук - на тънки полумесеци.

Овкусете със сол, оцета и зехтин.

Маринованата херинга нарежете на парченца, за предпочитане по-едри, а червената чушка накълцайте на малки кубчета.

В две индивидуални чинии или едно общо плато сложете овкусените краставица и лук и подредете отгоре рибата.

В центъра поставете поширано яйце, което поръсете с много малко сол и фино смлян черен пипер.

Поръсете апетитната сельодка със малките кубчета сладка пиперка и още зехтин.

Поднесете рибната салата с водка, ракия или бяло вино.

Добър апетит с тази салата със сельодка, краставица и поширано яйце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: