Начин на приготвяне
Отстранете краищата на тиквичките, измийте ги и ги нарежете на средно големи парченца.
Почистете и накълцайте лука и чесъна и ги задушете в зехтина до омекване.
Добавете тиквичките, сол на вкус, натрошения бульон и водата. По принцип не е нужно да се слага много вода, ако супата се готви под капак зеленчуците ще си омекнат и ще се сварят добре.
Количеството вода зависи и от предпочитанията ви за това колко гъста ви харесва да бъде кремсупата от тиквички.
Гответе около 20-25 минути.
Добавете крема сиренето, маслото, черния пипер и прясното мляко и пасирайте до гладкост.
По желание може да разредите зеленчуковата супа с още мляко или водичка или обратно - да сгъстите с още крема сирене.
Поширайте яйцата в тенджерка с вода на котлона. Водата не трябва да ври бурно, за да се запазят цели. Един лесен начин е да се откъснат четири парчета стреч фолио, да се намазнят във средата на всяко да се чукне по едно яйце като фолиото се събира на вързопче.
Всяко вързопче се пуска във горещата водата (почти готова да заври или вече вряща, при този метод няма значение) без да се потапя изцяло.
Когато видите, че белтъкът е побелял, може да изваждате яйцата, за да остане жълтъкът рохък.
Разпределете крема от тиквички в 4 средно дълбоки чинийки или купички. Сложете по едно яйце на порция и сервирайте с препечени филийки или крутони. Поръсете със сушен магданоз.
Понякога сервирам кремсупа от тиквички с поширано яйце и с по две яйца на порция, зависи дали е за обяд или вечеря.
Ако случайно са ви останали тиквички, опитайте и тези тиквички по гръцки.