Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Рачел»Плодов рачел

Плодов рачел

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Плодов рачел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
"Рачел, но с много плодове, а не от тиква - време е да го опитате"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 1 кг.
  • круши - 1 кг.
  • тиква - 1 кг.
  • захар - 2 кг.
  • лимонена киселина - 10 гр.
  • орехи - ядки 200 гр.
  • ванилия - 2 пакетчета или индрише 5 - 6 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени от костилките сини сливи и обелената и нарязана кубчета тиква се държат във варов разтвор (на 5 л вода - 150 г гасена вар) около 2 часа. След това се измиват добре под течаща вода.

Крушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на парченца.

Така подготвените плодове се нареждат на редове в дълбок съд, заливат се до половината с вода, поръсват се със захарта и се варят до сгъстяването на сиропа.

Десетина минути преди свалянето на готовия рачел от огъня се прибавят ореховите ядки, лимонената киселина и ванилията или индришето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: