Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко на резенчета от дюли

Сладко на резенчета от дюли

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Сладко на резенчета от дюли1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5 бурканчета
"Ароматно сладко с цвят и дъх на лято - пръв приятел на палачинките!"

Необходими Продукти

  • дюли - 500 гр.
  • захар - 1 кг.
  • винена киселина - 5 гр.
  • вода - 1 л.
  • индрише - 2 листчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се добре узрели дюли. Нарязват се на еднакви резенчета с ширина 0. 5 см. по дължина на дюлята. Обелват се и се изчистват. Почистените резенчета се оставят в студена вода, за да не почернеят. Бланшират се за 3-4 мин. в кипяща вода, след което се поставят отново в студена.

От захарта и водата се приготвя сгъстен захарен сироп. Дюлите се изцеждат добре от водата и се поставят в сиропа. Варят се на силен огън, докато сиропът се сгъсти и дюлите станат прозрачни, 2–3 минути преди сладкото да се свали от огъня, се прибавя винената киселина и индришето.

Готовото сладко се изсипва в широки съдове , за да се охлади бързо и да запази кехлибарения си цвят. След това се насипва в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
45
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боби
Боби
Не приготвяйте сладкото с кафява захар, както направих аз :)
Освен, ако не искате да получите тъмно и мътно сладко, какво пък, така дюлите изпъкват...
30.11.2013 09:26
3
митко
митко
много вкусно ще бъде
02.11.2013 13:53
2
2