Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от дюли

Конфитюр от дюли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Конфитюр от дюли1 / 2
18/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6-8 буркана
"Винаги запазваме последното бурканче от този конфитюр само за себе си!"

Необходими Продукти

  • дюли - 3 кг
  • захар - 1.5 кг
  • лимонтузу - 1 и 1/2 ч.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • индрише - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват, обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Плодът се изсипва в дълбока тава и се поръсва с 1, 5 кг захар.

Налива се 500 мл вода и се слага на котлон. Като заври водата, започва да се бърка с решетъчна лъжица. Котлонът се намаля на по-слабо. Пяната, която се образува се обира.

След това се добавят 2 с.л. коняк, за да се запази цвета на сладкото. Когато се сгъсти сиропът, се добавя лимонтозуто и листата индрище. Разбърква се добре и се оттегля от котлона.

Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

krpet@abv.bg
krpet@abv.bg
много хубава рецепта
02.11.2013 07:22
2
petia stankova
petia stankova
много добра рецепта,получи се прекрасен конфитюр
06.10.2013 21:13
1
Gost
Gost
Благодаря за рецептата. Бърз, лесен и мноооооого вкусен. Ето и една снимчица от резултата.
21.11.2011 11:15
22
8
kateto
kateto
Наистина е страхотен, рецептата е уникална.
08.11.2011 19:22
1
1
mariq georgieva
mariq georgieva
Уникален конфитюр.
08.11.2011 19:20
2