Начин на приготвяне
В подходящ съд разбиваме киселото мляко, заквасената сметана, малиновото желе и остърганите семенца на ванилията. Пудрата захар пресяваме през цедка и разбъркваме до еднородна смес.
Желатина разтваряме по указание. Добавяме го, разтворен в малко вода на водна баня и разбъркваме.
Постиламе повърхността на десертните купички с фолио за свежо съхранение.
На дъното разпределяме от плодовете – по малко боровинки и 4-5 малини.
Редуваме крем, бишкоти и малинови плодове.
Поставяме купичките в хладилник за 2-3 часа, за да стегне млечно-плодовото парфе.
Непосредствено преди поднасяне обръщаме парфето в десертни чинии и аранжираме с пресни плодове.
Сервираме парфето с бишкоти и кисело мляко охладено.