Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Запечен кашкавал на фурна за ценители

Запечен кашкавал на фурна за ценители

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечен кашкавал на фурна за ценители
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Точно от такова мезенце имате нужда тази вечер! Не пропускайте да опитате този неповторим вкус"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г твърд
  • магданоз - 3 стръка
  • галета - 150 г
  • риган - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър смелете орехите заедно с магданоза, ригана и галетата.

Разпределете сместа в намазнени глинени купички по дъното на тънък пласт.

Нарежете кашкавала на парчета и го наредете в тях.

Отгоре ги залейте отново с тази магданозена смес.

Поръсете вкусното мезе с малко зехтин и го сложете във фурната на около 200 °C до златисто.

Запеченият кашкавал на фурна за ценители е много вкусен.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: